top of page

A BITCOIN ÉS A SOLANA MEGELŐZTE AZ ETHEREUMOT AZ NFT PIACON


A POOOLSE is NFT-t alkalmaz technikai eszközként a napi bónuszjog megvásárlásához!

Csatlakozzon hozzánk: https://app.pooolse.com/join/587


ÖSZZEFOGLALÁS

  • A Bitcoin és a Solana innovatív funkciókkal gyűrte le az Ethereum dominanciáját az NFT-piacon.

  • A Bitcoin Ordinálok használata az NFT kereskedési volumen jelentős növekedéséhez vezetett.

  • A Solana NFT-piaca növekszik, amit a tranzakciók felfutása és az új kollekciók, például a „Tensorians” sikere is alátámaszt.


Az Ethereum, amelyet régóta az NFT-kereskedelem előfutáraként ismertek, váratlan ellenfelekkel néz szembe. A Bitcoin és a Solana is beszállt a kiélezett küzdelembe, innovatív ajánlatokkal és növekvő kereskedési volumenekkel kihívást jelentve az Ethereum dominanciájának. Ez a változás nem csak egy új irány a radaron, hanem egy kifejezetten jelentős változás, amely új korszakot jelent az NFT-k világában.


A Bitcoin felemelkedése az Ordinalok révén

A Bitcoin figyelemre méltó felfutást tapasztalt az NFT kereskedésben, elsősorban az ordinális feliratok növekvő népszerűsége miatt. Ezek a feliratok lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy NFT-re emlékeztető eszközöket minteljenek közvetlenül a Bitcoin blokkláncra, újszerű megközelítést kínálva egy digitális gyűjtemény létrehozásához.


Az elmúlt hónap során ennek az eszközosztálynak az értékesítési volumene megdöbbentően, 500%-kal nőtt, meghaladva az Ethereum ugyanezen időszak adatait. Ez a megugrás a piac étvágyát jelzi az innovatív és költséghatékony NFT-mintelési módszerek iránt.

A Bitcoin Ordinálok vonzereje a megfizethetőségükben és az egyediségükben rejlik, az NFT-ket közvetlenül a blokkláncon tárolják, ellentétben a hagyományos módszerekkel, ahol az NFT-ket gyakran decentralizált szervereken, például IPFS-en tárolják. Ez a megkülönböztetés szélesebb közönséget vonzott, kiterjesztve a Bitcoin lábnyomát az NFT-piacon.


Solana emelkedő hulláma az NFT-kereskedelemben

Hogy ne maradjon le, a Solana blokklánc is kivágta a maga szeletét a piacból, és nagyobb NFT-kereskedési volument ért el, mint az Ethereum. Ez a felfutás a hálózaton belüli sikeres kezdeményezések és partnerségek sorozatának eredménye.

Figyelemre méltó esemény volt a Jito airdropja, a likvid staking protokoll, amely 165 millió dollár értékű tokent osztott szét a felhasználók között. Ez az esemény egybeesett a Solana NFT-eladásainak megugrásával, közel 15 millió dolláros tranzakcióval.


A Solana-alapú NFT-piac, a Tensor aktivitásának növekedése tovább erősíti a hálózat növekvő befolyását. A potenciális levegőcseppekkel kapcsolatos találgatások elősegítették ezt a megugrást, és a „Tensorians” kollekció vezeti az eladási listákat. Ez a kollekció önmagában 100%-os értékesítési volumennövekedést mutatott az elmúlt héten.

E fejlemények közepette a Pudgy Penguins NFT kollekció hullámokat vert online nyílt világú játékával, a Pudgy World Alpha-val, amelyet az Art Basel Miami-ban mutattak be. Ez a játék lehetővé teszi a játékosoknak, hogy irányítsák a pingvin karakterekre emlékeztető avatárokat, akár NFT-vel, akár anélkül.

A kollekciónak a Walmartnál kapható fizikai játékokkal való bővítése, amelyek mindegyikéhez QR-kód tartozik a játékhoz, jól példázza az NFTk-ben rejlő innovatív lehetőségeket, amelyek áthidalják a digitális és a fizikai világot.


A bitcoin ordinálok iránti növekvő érdeklődés a blokklánc mémpooljának jelentős növekedéséhez vezetett, és minden idők csúcsát érte el. A mémpool, ahol minden meg nem erősített tranzakció érvényesítésre vár, túlterheltté vált, ami lassabb feldolgozási időket és magasabb díjakat eredményez. Ez a helyzet rávilágít a megnövekedett kereslethez alkalmazkodó blokklánc felhasználhatóságának fokozódó nehézségeire.


Lényegében az NFT-piac paradigmaváltáson megy át, amikor a Bitcoin és a Solana kihívóként lép fel az Ethereum régóta fennálló fölényével szemben. Ez a verseny elősegíti az innovációt, ami új NFT-létrehozási és kereskedési módszerekhez vezet.


Kommentben írd meg a véleményed és várakozásaid az NFT piaccal kapcsolatosan, és arról, hogy mely NFT-ket kedveled a leginkább!forrás: cryptopolitan

Comments


bottom of page