top of page

A Bitcoin korrekciós fázisba lép, mivel az értékelési mutatók túlvettséget jeleznek

A CryptoPotato szerint a Bitcoin (BTC) árfolyama korrekciós szakaszba lépett a 44,000 dollárra emelkedése óta. A CryptoQuant on-chain analitikai platform heti jelentése feltárta, hogy számos értékelési mérőszám azt mutatja, hogy a vezető digitális eszköz korrekcióra szorul, mivel az ára túl gyorsan emelkedett. Az egyik mérőszám a CryptoQuant Bull-Bear Market Cycle Indicator, amely idén harmadszor lépett be a piros zónába. Történelmileg a kriptoeszközök árai korrekciót tapasztaltak az elmúlt két időszakban, és a mutató a túlfűtött bika fázisba került.


Egy másik mérőszám a Bitcoin kínálat százalékos aránya a profitban. A láncon belüli (on-chain) adatok azt mutatják, hogy a forgalomban lévő BTC 90%-a profitban van, és a korábbi tapasztalatok szerint a mostani fázis az árkorrekció kezdetét jelenti. Ezenkívül a kriptopiacon mind a rövid, mind a hosszú távú birtokosok, a bálnák és a bányászok eladási nyomásának lehettünk szemtanúi. A rövid távú tulajdonosok magas haszonkulcs mellett kezdték eladni vagyonukat, míg a hosszabb távú birtokosok 40,000 dollár felett realizáltak. Az átlagos nyugalmi adatok azt mutatták, hogy hat hónapos bitcoinokat adtak el, mielőtt az eszköz ára csökkent.

Ezenkívül a Bitcoin bányászai több érmét kínáltak eladásra, amikor a BTC 44,000 dollárra emelkedett, és eszközeiket átlagosan 40%-os haszonkulccsal adták el. Ez nyilvánvaló az elmúlt napokban tapasztalt magas bányászkiáramlási szinteken. Úgy gondolják, hogy a bányászok kihasználják a magasabb árakat azzal, hogy eladják készletük egy részét, mert a blokk jutalmak értéke gyorsabban nőtt, mint ahogy fokozódtak a bányászati nehézségek. Erőforrásokat is gyűjtenek a közelgő Bitcoin felezési eseményre való felkészülés érdekében, amely a blokk jutalmait 50%-kal csökkenti, csökkentve ezzel a naponta előállított BTC-k számát. Ennek ellenére a CryptoQuant szerint a medvepiac már a múlt, és a BTC bikafázisba lépett, annak ellenére, hogy a kriptovaluta körülbelül 10%-ot esett legutóbbi csúcsához képest. A CoinMarketCap adatai azt mutatják, hogy a BTC 4%-ot emelkedett az elmúlt 24 órában, és jelen cikk írásakor 42,700 dolláron kereskedik. Eközben a kriptopiaci likviditási feltételek javulnak, mivel a stabilcoinok piaci kapitalizációja emelkedik. A legnagyobbnak számító Tether (USDT) piaci kapitalizációja új csúcsokat ért el, meghaladva a 90 milliárd dollárt. A teljes stablecoin piac felső határa 129,19 milliárd dollárra nőtt a DefiLlama adatai szerint.forrás: Tradingview és Binance

Comments


bottom of page