top of page

A kriptoipar inflexiós ponton, a Spot Bitcoin ETF (jóváhagyása - a szerk.) már 2023-ban várható


A CryptoPotato szerint a kriptoipar soha nem látott inflexiós ponton van, ami generációs befektetési lehetőségként szolgálhat.


A Hashdex digitális eszközkezelő úgy véli, hogy az Egyesült Államokban a Bitcoin spot ETF-ek kilátásai soha nem látott magasságba törtek, és ahogy egyre jobban elterjednek, mint szabályozott befektetési eszközök, a kriptoportfóliókban betöltött szerepe tovább fog bővülni. Az eszközkezelő azt jósolta, hogy az amerikai befektetők az új év második negyedévében hozzáférhetnek valamely spot Bitcoin ETF-hez, amelyet valószínűleg egy spot Ether ETF követ. Ez önmagában a becslések szerint 50 billió dolláros eszközpiac, ami jelentősen nagyobb, mint európai, kanadai és brazil versenytársai.


A jelentés a világ legnagyobb piacán belüli forgalmazás skálázásán túlmenően arról is szól, hogy a kötött elterjedése is megtörténik, amely lehetővé teszi a több ezer alkalmazottal és jó hírnévvel rendelkező vagyonkezelők számára, hogy kriptoterméket kínáljanak ügyfeleiknek.


Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) többször is elutasította a Bitcoin spot ETF kérelmeket, aggodalmát fejezve ki a piaci manipuláció miatt. A friss információk azonban változásra utalnak, mivel a szabályozó hatóság most olyan részleteket kér, amelyeket általában az ETF-jelentkezési folyamat vége felé kérnek. A Reuters legutóbbi jelentése szerint a Bitcoin spot ETF-ek Egyesült Államokban történő bevezetésével kapcsolatos viták jelentősen előrehaladtak. Névtelen források elmondták, hogy a SEC részletes és technikai kérdéseket kezdett feltenni a potenciális azonnali Bitcoin ETF-kibocsátók termékeivel kapcsolatban. Ez a fejlemény arra utal, hogy a szabályozó hamarosan a függőben lévő kérelmek jóváhagyása felé halad.


források: Binance and unlock-bc

Comments


bottom of page