top of page

Elizabeth Warren továbbra is szorgalmazza a szorosabb szabályozástElizabeth Warren továbbra is szorgalmazza a szorosabb szabályozást, és Vivek Ramaswamy ígéri, hogy ha megválasztják, megvédi a kriptovalutát a kormány túlkapásaitól.


Az Amerikai Egyesült Államok Pénzügyi Szolgáltatások Házalbizottságának Digitális Eszközök, Pénzügyi Technológia és Inklúzió Alcsoportja a "Kriptovalutákban folytatott illegális tevékenységek kontextusában: A digitális eszközökkel kapcsolatos bűnözés boncolgatása" címmel tartott meghallgatáson blockchain technológia használatáról kapott felvilágosítást. A megbeszélés a Hamász kriptovaluta alapú adománygyűjtéséről indult, de a bizottság elnöke, French Hill képviselő kijelentette, hogy "ahogy a telefon és az internet sem felelős a terrorfinanszírozásért", a kriptovalutát sem kellene hibáztatni. A tanúk, köztük a Consensys és a Chainalysis képviselői, a digitális eszközök helytelen használatának megakadályozásában való nemzetközi és állami-magán együttműködés szükségességéről, jól megfogalmazott törvényhozásról és a blockchain nyomozás bonyolultságáról beszéltek.


Egy másik, az Idősek Szenátusi Különbizottsága által tartott meghallgatáson az amerikai szenátor, Elizabeth Warren kiemelte a kriptovaluta csalások veszélyeit. Steve Weisman, akit Warren csalások és kiberbiztonság területén elismert szakértőként jellemez, megerősítette, hogy a kriptovaluta átláthatósági kihívásokat jelent a hitelkártya-csalásokkal ellentétben, amelyeket gyorsan azonosítani, megállítani és nyomon követni lehet. Weisman támogatja Warren Digitális Eszközök Pénzmosás Elleni Törvényét, amelynek célja, hogy a digitális eszközöket ugyanolyan pénzmosás elleni törvények alá vessék, mint a hagyományos fiat pénznemeket.


Eközben a New York Állami Pénzügyi Szolgáltatások Osztálya (NYDFS) új korlátozásokat jelentett be, amelyek előírják, hogy a kriptovaluta cégeknek benyújtaniuk kell érme listázási és eltávolítási politikáikat a NYDFS jóváhagyására. A cégpolitikákat a NYDFS által meghatározott szigorúbb kockázatértékelési szabványokkal fogják összemérni az befektetők védelme érdekében. A tokenek technológiai, operációs, kiberbiztonsági, piaci, likviditási és illegális tevékenység kockázatai között szerepelnek azok a tényezők, amelyeket a NYDFS figyelembe vesz. Az érkező változások minden olyan digitális valuta üzleti entitást érintenek, amelyek a New Yorki Kódexek, Szabályok és Rendeletek alapján vagy az állam banki törvénye alapján korlátozott célú bizalmi társaságként vannak engedélyezve.


Vivek Ramaswamy bírálja a keverők elleni szankciókat a kripto programjában. A Republikánus Amerikai Egyesült Államok elnökjelöltjelölt, Vivek Ramaswamy egy kriptovaluta-politikai keretet mutatott be, amelyet "A Kripto Három Szabadsága" néven ismerünk. Ramaswamy ígéretet tett arra, hogy "ha megválasztják, az állami ügyészeket arra utasítja, hogy rosszindulatú cselekvőket üldözzenek, ne a kódjukat, és ne azokat a fejlesztőket, akik azt írták." Egy hozzátartozó beszédében Ramaswamy kifejezetten a kriptovaluta-keverő Tornado Cash elleni szankciókat célozta meg, mondván: "Például a Tornado Cash emberei ellen hozott ügy. […] Nem támadhatják meg a kód fejlesztőit."

Az elnökjelölt azt is ígéri, hogy szabályozási egyértelműséget biztosít, amely új kriptovalutáknak "biztonságos kikötő" mentességeket biztosít a tőzsdei törvényektől egy időszakon keresztül, miután azokat piacra dobták, és megakadályozza, hogy bármely szövetségi ügynökség olyan szabályokat hozzon, amelyek korlátozzák az önállóan tárolt pénztárcák használatát.


Comentários


bottom of page