top of page

Gensler: A SEC újraértékeli a spot Bitcoin ETF-et egy új nézőpont szerint

Gary Gensler, az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletének elnöke jelezte, hogy az ügynökség Bitcoin ETF-ekkel kapcsolatos nézőpontja megváltozhat.

A CNBC-interjú során Gensler rávilágított, hogy az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) „nyolc és egy tucat közötti kérelem” átvizsgálását végzi el az azonnali (spot) Bitcoin ETF-ekre vonatkozóan, a Columbia Kerületi Bíróság közelmúltbeli döntésének megfelelve.A korábbiakban a SEC habozott jóváhagyni az ilyen javaslatokat, különféle aggályokra hivatkozva. Gensler azonban utalt a szemléletváltásra, amelyet a bíróság döntésének tulajdonított. Noha kerülte, hogy közvetlenül hivatkozzon a Grayscale esetre, a kontextus erre az összefüggésre utalt. Az év elején a Grayscale megnyerte a SEC elleni jogi csatát, aminek eredményeként újraértékelik a Bitcoin-Trust ETF-fé alakítására irányuló kérelmét. A döntés ellen a SEC nem fellebbezett.

A Grayscale eset előrehaladása - amely hatással van a többi ETF kérelem sorsára - optimizmust keltett a piacon. James Seyffart és Eric Balchunas, a Bloomberg elemzői felfigyeltek a SEC és a Grayscale közötti folyamatos megbeszélésekre, amely a szabályozási megfelelés érdekében tett együttműködést jelzi.

A verseny a Bitcoin ETF-ért sokféle szereplőt vonzott, köztük olyan jelentős vagyonkezelőket, mint a BlackRock. Mivel a SEC január 10-ig dönt az ARK és a 21Shares javaslatáról, nagy a várakozás. A Bloomberg elemzői 90%-os esélyt becsülnek a jóváhagyásra, bár a szkeptikusok, mint a SEC korábbi munkatársa, John Reed Stark „abszurdnak” tartják az ilyen optimizmust.


források: X and Crypto.news

댓글


bottom of page