top of page

Kriptó hírek 2023.12.20.


  • A Bitcoin árfolyama 2023. december 20-án körülbelül 48 000 dollár volt. Az Ethereum árfolyama körülbelül 3700 dollár volt.

  • A kriptovaluták piaci kapitalizációja 2023. december 20-án körülbelül 2,8 billió dollár volt.

  • Vitalik Buterin, az Ethereum társalapítója 500 ETH-t, körülbelül 1,08 millió dollár értékben, átutalt a Coinbase-re. Az átutalás arra a spekulációra vezetett, hogy Buterin esetleg eladja Ethereum-befektetéseit.

  • A Kínai Központi Bank (PBoC) bejelentette, hogy megtiltja a pénzügyi intézményeknek, hogy kriptovaluta-tranzakciókkal kapcsolatos szolgáltatásokat nyújtsanak. A tilalom jelentős visszaesést jelent a kriptovaluta-ipar számára Kínában.


A 2023. december 20-án megjelent kriptot érintő hírek alapján úgy tűnik, hogy a kriptopiac továbbra is bullish, de vannak néhány kockázat a láthatáron. A 500 ETH átutalása Vitalik Buterin által azt a jelzést adhatja, hogy elveszíti a bizalmat az Ethereum projektben. A PBoC által bevezetett kriptovaluta-tranzakciók tilalma jelentős visszaesést jelent a kriptovaluta-ipar számára Kínában.


További hírek:

  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) vizsgálja a kriptovaluta-kapcsolatú befektetési termékek értékesítését. A vizsgálat arra összpontosít, hogy a termékek megfelelően regisztráltak-e az SEC-nél.

  • Az Európai Unió mérlegeli a kriptovaluta-tőzsdék szabályozását. A szabályozások az befektetők védelmét és a kriptovaluta illegális célokra történő felhasználásának megakadályozását szolgálnák.


Az SEC és az Európai Unió által indított vizsgálatok arra utalnak, hogy a szabályozók egyre nagyobb figyelmet fordítanak a kriptovaluta-iparra. Ezek a vizsgálatok új szabályozásokhoz vezethetnek a kriptovaluta-tőzsdék és befektetési termékek számára.

Comments


bottom of page