top of page

Kriptó hírek 2023.12.23.


Kriptó hírek 2023.12.23.
Kriptó hírek 2023.12.23.
  • A Bitcoin árfolyama 2023. december 23-án körülbelül 45 000 dollár volt. Az Ethereum árfolyama körülbelül 3400 dollár volt.

  • A kriptovaluták piaci kapitalizációja 2023. december 23-án körülbelül 2,5 billió dollár volt.

  • Az Egyesült Államok Federal Reserve bejelentette, hogy 0,75 százalékponttal emelheti az alapkamatot, ami az 1994 óta elért legnagyobb emelés. A Fed döntése várhatóan magasabb kamatköltségeket eredményez, ami rányomhatja a gazdasági növekedésre és a kriptovaluta-árakra.

  • A Nemzetközi Valutaalap (IMF) figyelmeztetett, hogy a kriptovaluták rendszerszintű kockázatot jelenthetnek a globális pénzügyi rendszerre. Az IMF szerint a kriptovaluták "nagyon volatilisek" és "semmilyen eszközzel nem vannak alátámasztva".


A 2023. december 23-án megjelent kriptot érintő hírek alapján úgy tűnik, hogy a kriptopiac továbbra is lehűl. A Bitcoin ára a nap folyamán körülbelül 2%-kal csökkent, a kriptovaluták piaci kapitalizációja pedig körülbelül 4%-kal.

A Fed alapkamat-emelésének döntése a kripto piac szempontjából jelentős negatív fejlemény. A magasabb kamatköltségek drágábbá tehetik a befektetők számára a kriptovaluta vásárlását, ami további eladásokat eredményezhet. Az IMF figyelmeztetése a kriptovaluták által jelentett rendszerszintű kockázatról szintén aggodalomra ad okot. Ha a szabályozók úgy döntenek, hogy lépéseket tesznek ennek a kockázatnak a csökkentésére, az jelentős hatással lehet a kripto piacra.


  • A Binance kriptovaluta-tőzsde bejelentette, hogy felfüggeszti a kifizetéseket több európai országban, köztük Németországban, Olaszországban és Franciaországban. A Binance azt mondta, hogy a felfüggesztés "szabályozási megfelelés miatt" történt.

  • A Celsius Network kriptovaluta-hitelplatform bejelentette, hogy leállítja a kifizetéseket, a cseréket és az átutalásokat a számlák között. A Celsius azt mondta, hogy a lépés a "likviditás és a működés stabilizálásához" szükséges.


A Binance és a Celsius Network kifizetéseinek felfüggesztése további jelei a kriptovaluta-ipar növekvő szabályozói ellenőrzésének. Ezek a lépések a következő hónapokban több bizonytalanságot és volatilitást okozhatnak a kripto piacon.

Comments


bottom of page