top of page

Kriptó hírek 2023.12.21.


Kriptó hírek 2023.12.21.
  • A Bitcoin árfolyama 2023. december 21-én körülbelül 47 000 dollár volt. Az Ethereum árfolyama körülbelül 3600 dollár volt.

  • A kriptovaluták piaci kapitalizációja 2023. december 21-én körülbelül 2,7 billió dollár volt.

  • Az OKX kriptovaluta-tőzsde bejelentette, hogy biztonsági sérülékenységet talált a pénztárcája szolgáltatásában, amely iOS-felhasználókat is érinthette.A Certik, egy kiberbiztonsági cég figyelmeztetést adott azoknak az iPhone-felhasználóknak, akik az OKX pénztárcát használják.

  • Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollár értékű kriptovalutát foglalt le egy gyanús pénzmosási művelettől. A műveletet azzal vádolják, hogy a zsarolóprogram-támadásokból és más kiberbűncselekményekből származó bevételeket mosott tisztára.


A 2023. december 21-én megjelent kriptot érintő hírek alapján úgy tűnik, hogy a kriptopiac továbbra is bullish. Azonban az OKX által felfedezett biztonsági sérülékenység arra emlékeztet, hogy a kriptovaluták ki vannak téve a kibertámadásoknak. A DOJ lefoglalása szintén arra emlékeztet, hogy a kriptovalutákat illegális célokra is lehet használni.


  • A Visa bejelentette, hogy elkezdi támogatni a kriptovaluta használatát fizetésekhez az Egyesült Államok kijelölt kereskedőinél.

  • A Mastercard bejelentette, hogy elkezdi támogatni a kriptovaluta használatát fizetésekhez az Európai Unió kijelölt kereskedőinél.


A Visa és a Mastercard bejelentései arra utalnak, hogy a nagy fizetési feldolgozók egyre inkább elfogadják a kriptovalutát. Ez segíthet a kriptovaluta elterjedésének előmozdításában a fogyasztók és a vállalkozások körében.


Comments


bottom of page