top of page

Kripto hírek 2023.12.19.  • A Bitcoin árfolyama 2023. december 19-én körülbelül 47 000 dollár volt. Az Ethereum árfolyama körülbelül 3600 dollár volt.

  • A kriptovaluták piaci kapitalizációja 2023. december 19-én körülbelül 2,7 billió dollár volt.


Főbb hírek:

  • Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdefelügyelete (SEC) jóváhagyta a második Bitcoin határidős tőzsdén kereskedett alapot (ETF). Az ETF neve Valkyrie Bitcoin Strategy ETF, és a Nasdaqon fog kereskedni a "BTF" ticker alatt.

  • Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma (DOJ) bejelentette, hogy 3,6 milliárd dollár értékű kriptovalutát foglalt le egy gyanús pénzmosási művelettől. A műveletet azzal vádolják, hogy a zsarolóprogram-támadások és más kiberbűncselekményekből származó bevételeket mosott tisztára.


A 2023. december 19-én megjelent kriptot érintő hírek alapján úgy tűnik, hogy a kriptopiac továbbra is bullish. A két Bitcoin ETF jóváhagyása az Egyesült Államokban jelentős mérföldkő az iparágban. A DOJ lefoglalása azonban arra emlékeztet, hogy a kriptovalutát illegális célokra is lehet használni.


További hírek:

  • Az Oroszországi Központi Bank bejelentette, hogy fontolgatja a kriptovaluta-bányászat betiltását. A bank aggódik a kriptovaluta-bányászat környezeti hatása és a kriptovaluta illegális célokra történő felhasználásának lehetősége miatt.

  • Az Egyesült Királyság Pénzügyi Felügyeleti Hatósága (FCA) bejelentette, hogy új feladatcsoportot indít a bűnözők általi kriptovaluta-használat vizsgálatára. A feladatcsoport a pénzmosás, a terrorizmus finanszírozása és más pénzügyi bűncselekmények miatti kriptovaluta-használatra fog összpontosítani.


Az Oroszországi Központi Bank és az FCA bejelentései arra emlékeztetnek, hogy a kormányok továbbra is aggódnak a kriptovalutákkal kapcsolatos potenciális kockázatok miatt.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page